Öppna Gårdar

Mat och möten på landsbygden

Under en härlig hösthelg bjuder Skördefestens Öppna Gårdar in till fest med mängder av aktiviteter, upplevelser och lokala produkter. Här hittar du alla gårdar som deltar i Skördefesten 2018.

Öppettider för Öppna Gårdar:
Fredag och lördag kl. 11-20. (Söndag kl. 11-17.)*

*Notera att endast gårdar markerade med söndagsöppet har öppet under söndagen.

Öppen gård
Under tre dagar finns massor att göra för hela familjen. På ”Barnens gård” kan du testa skattjakt i halmslottet, rida mekanisk rodeotjur, åka rundtur med biltraktor till djuren på bete och mycket annat.
Öppen gård
Ett litet familjejordbruk med inriktning på lamm. På gården har vi ett eget styckeri med charktillverkning av korvar och rökt kött som fått flera utmärkelser i olika livsmedelsmönstringar.
Öppen gård
En bondgård i närmast orört skick. I den genuina miljön på Karl-Ersgården träffar ni Åke som strövar omkring bland grisar, får, hästar och höns.
Öppen gård
Välkommen till Drygsböle och gårdscafeét som finns på skullan i vår ladugård. Ta en kopp kaffe och frossa i den rikliga kakbuffén. Det finns också pannkaka och smörgåsar. På kvällen serveras rökt rådjursklämma!
Öppen gård
Himmyra Gård är en nybyggd, modern hästanläggning med stort ljust ridhus! Kom och se vårt nybyggda stall och ta del av vår hästverksamhet. Vi kommer att ha riduppvisning och du har möjlighet att se våra hästar.
Öppen gård
På Cederbergs kan du upptäcka kanske världens största museum med gamla bruksföremål som visar bruket av bomärken på Åland. Här kan barnen hoppa i halm, hälsa på djuren och lära sig hur en väderkvarn fungerar!
Öppen gård
Haga Kungsgård är en av Ålands större mjölkgårdar med 310 mjölkande kossor. Här bedriver bonden Kristoffer Lundberg modern mjölkproduktion i en genuin miljö där gammalt möter nytt.
Öppen gård
Inhyst i ett gammalt, charmigt trähus från 1925 finns Brobacka gästhem med tillhörande kafé och en liten butik. Här säljs hantverk, presentartiklar och hembakt kaffebröd. Vi har även gluten och mjölkfria alternativ.
Öppen gård
Här förädlas potatis från 60 åländska potatisodlare till chips. Besök en av Ålands största industrier och lär dig massor om chipstillverkning under guidade rundturer i fabriken, fabriksområdet och lagret. Givetvis bjuder vi på smakprover!
Öppen gård
I det lilla bageriet och konditoriet bakar vi med ekologiska, närproducerade råvaror. Köp hem nybakat bröd och färska bakverk, åländska delikatesser och lokalt hantverk.
Öppen gård
Hos Mattas i Finby bedrivs traditionellt jordbruk och mjölkproduktion i liten skala. Av mjölken från våra fem mjölkkor tillverkar vi ost, yoghurt och glass i vårt eget mejeri.
Öppen gård
Sommarkafé i trivsam gammal gårdsmiljö där hantverket står i fokus, både i miljön, i köket, i gårdsbutiken och bland försäljarna ute på gården. Hos oss kan uppleva det genuina och äkta på ett gårdstun som varit bebott i århundraden.
Öppen gård
Mitt i Lumparby ligger Utgård där gammalt möter nytt. Här hittar ni gårdens mathantverksprodukter från gårdens havtornsodling samt hantverk av textil, metall, trä och mycket annat!
Öppen gård
I Amalias Limonadfabrik förädlas fina, solmogna bär och frukter till god och läskande kolsyrad dryck. Amalias Limonadfabrik är stolt över att vara Ålands enda och en av landets få riktigt genuina limonadfabriker som tillverkar limonad och andra drycker på ett traditionellt hantverksmässigt sätt av högklassiga naturliga råvaror.
Öppen gård
Open Water Brewery är ett mikrobryggeri som grundades år 2016. Bryggeriet har gårdsförsäljning av lokalt färskt framtagen hantverksöl. Det kommer att finnas försäljning av våra produkter och du kan komma och ta en titt i bryggeriet!
Öppen gård
När man kör längs stranden på östra sidan av Mariehamn är det svårt att inte lägga märke till Sjökvarteret. Här erbjuds en levande marin miljö med allehanda smide och hantverk, båtbyggeri, museum och mycket annat!