Öppna Gårdar

Mat och möten på landsbygden

Under en härlig hösthelg bjuder Skördefestens Öppna Gårdar in till fest med mängder av aktiviteter, upplevelser och lokala produkter. Här hittar du alla gårdar som deltar i Skördefesten 2018.

Öppettider för samtliga Öppna Gårdar:
Fredag och lördag kl. 11-20. Söndag kl. 11-17.

Öppen gård

Amalias Limonadfabrik

Amalias Limonadfabrik är stolt över att vara Ålands enda och en av landets få riktigt genuina limonadfabriker som tillverkar limonad och andra drycker på ett traditionellt hantverksmässigt sätt av högklassiga naturliga råvaror.

Läs mer »
Öppen gård

BAKA!

I det lilla bageriet och konditoriet bakar vi med ekologiska, närproducerade råvaror. Köp hem nybakat bröd och färska bakverk, åländska delikatesser och lokalt hantverk.

Läs mer »
Öppen gård

Bolstaholms Gård

Under tre dagar finns massor att göra för hela familjen. På ”Barnens gård” kan du testa skattjakt i halmslottet, rida mekanisk rodeotjur, åka rundtur med biltraktor till djuren på bete.

Kör rally med tramptraktorer, prova på ponnyridning, bli ansiktsmålad, testa på luftgevärsskytte, ta dig igenom labyrinten och hälsa på djuren. Se konstutställning av åländska konstnärerna Marlene Lindbäck och Gunilla Nordlund i Mejeriet och mycket annat. Alla aktiviteter är givetvis gratis.

Läs mer »
Öppen gård

Brobacka Gästhem

Inhyst i ett gammalt, charmigt trähus från 1925 finns Brobacka gästhem med tillhörande kafé och en liten butik. Här säljs hantverk, presentartiklar och hembakt kaffebröd. Vi har även gluten och mjölkfria alternativ. Skördefesten till ära serverar vi mustig pumpasoppa gjord på närodlade pumpor och grönsaker från granngården i Björsby.

Läs mer »
Öppen gård

Cederbergs

På Cederbergs finns ett unikt museum med gamla bruksföremål som visar bruket av bomärken på Åland. Här kan barnen hoppa i halm, hälsa på djuren och lära sig hur en väderkvarn fungerar!

Läs mer »
Öppen gård

Drygsböle Gårdscafé – NY

Välkommen till Drygsböle och vårt gårdscafet som finns på skullan i vår ladugård. Ta en kopp kaffe och frossa i den rikliga kakbuffén. Det finns också pannkaka och smörgåsar. På kvällen serveras rökt rådjursklämma!

Läs mer »
Öppen gård

Haga Kungsgård

Haga Kungsgård är en av Ålands större mjölkgårdar med 310 mjölkande kossor. Här bedriver bonden Kristoffer Lundberg modern mjölkproduktion i en genuin miljö där gammalt möter nytt.

Läs mer »
Öppen gård

Himmyra Gård – NY

Himmyra Gård är en nybyggd, modern hästanläggning med en av Finland största ridhus! Kom och se vårt nybyggda stall och ta del av vår hästverksamhet. Vi kommer att ha riduppvisning och du har möjlighet att se våra hästar.

Läs mer »
Öppen gård

Jurmo Highland Cattle

Förälska dig i Jurmo med dess Highland Cattle djur! Den lilla ön i Ålands nordöstra skärgård väntar på dig. Kom på en rundtur med traktor och träffa de långhåriga Highland Cattle -korna och fåren som betar på Jurmo!

Läs mer »
Öppen gård

Karl-Ers Gården

En bondgård i närmast orört skick. I den genuina miljön på Karl-Ersgården träffar ni Åke som strövar omkring bland grisar, får, hästar och höns.

Läs mer »
Öppen gård

Lumparby Ollas

Sommarkafé i trivsam gammal gårdsmiljö där hantverket står i fokus, både i miljön, i köket, i gårdsbutiken och bland försäljarna ute på gården. Hos oss kan uppleva det genuina och äkta på ett gårdstun som varit bebott i århundraden.

Läs mer »
Öppen gård

Marskogens Lamm

Ett litet familjejordbruk med inriktning på lamm. På gården finns ett styckeri där köttet förädlas till prisbelönta korvar och fina rökta produkter. Skinn och härligt lammullsgarn, glittrande smycken.

Läs mer »
Öppen gård

Mattas Gårdsmejeri

Hos Mattas i Finby bedrivs traditionellt jordbruk och mjölkproduktion i liten skala. Av mjölken från våra tre mjölkkor tillverkar vi ost, yoghurt och glass i vårt eget mejeri.

Läs mer »
Öppen gård

Open Water Brewery – NY

Open Water Brewery är ett mikrobryggeri som grundades år 2016. Bryggeriet har gårdsförsäljning av lokalt färskt framtagen hantverksöl. Det kommer att finnas försäljning av våra produkter och visning av bryggeriet.

Läs mer »
Öppen gård

Sågkvarnen i Lumparby

Besök den rekonstruerade sågkvarnen och utställningen av veterantraktorer och gamla motorer. Vi startar upp de gamla motorerna och även gamla traktorer.

Läs mer »
Öppen gård

Sjökvarteret

När man kör längs stranden på östra sidan av Mariehamn är det svårt att inte lägga märke till Sjökvarteret. Här erbjuds en levande marin miljö med allehanda smide och hantverk, båtbyggeri, museum och mycket annat!

Läs mer »
Öppen gård

Taffel Chipsfabrik

Här förädlas potatis från 60 åländska potatisodlare till chips. Besök en av Ålands största industrier och lär dig massor om chipstillverkning under guidade rundturer i fabriken, fabriksområdet och lagret. Givetvis bjuder vi på smakprover!

Läs mer »
Öppen gård

Utgård

Gammalt möter nytt hos Utgård mitt i Lumparby. Försäljning av mathantverksprodukter från gårdens havtornsodling, hantverk av textil, metall och trä m.m.

Läs mer »