Mat och möten på landsbygden

Skördefesten är höstens höjdpunkt på Åland och den åländska matkulturens motor och bultande hjärta. Under tre härliga septemberdagar kan du njuta av den åländska landsbygden mitt i rikaste skördetid, lära dig om livet på landet, handla direkt från producenterna och äta fantastiskt god mat baserad på lokala och säsongsbaserade råvaror.

Handla hemåt
Allt på Skördefesten är producerat
på Åland

Tio goda skäl

att besöka Skördefesten på Åland

1.

Solmoget, nyplockat, underbart
Lokala produkter har mognat färdigt när de skördas, och har därför en mer fyllig smak och är mer hälsosamma. Att äta nyttigt har aldrig smakat bättre!

2.

Handla hemåt
När du väljer att köpa lokalproducerat stöder du inte bara lantbrukarfamiljen, utan även landsbygden och hela det åländska näringslivet. Lantbruket och livsmedelsindustrin sysselsätter 1300 personer och omsätter 130 miljoner euro på Åland.

3.

Minska ditt avtryck på miljön
Jämfört med att köpa ingredienser från andra länder minskar du ditt avtryck på miljön betydligt när du handlar lokalt producerade produkter. Här finns kött, mejeriprodukter, grönsaker och frukt – friskt, fräscht och färskt!

4.

Umgås
Skördefesten är ett socialt evenemang – här bland marknadsbord och halmbalar träffar du både gamla och nya vänner. Allt medan du letar upp dina absoluta favoritprodukter ur det härliga utbudet av lokalproducerade produkter!

5.

Njut av årstiden
Att äta lokalt är att äta vad som är färskt för säsongen. Mat du kan lita på.

6.

Upptäck ditt eget landskap
Nu är det dags att visa barnen varifrån maten kommer! På Skördefesten hittar du oräkneliga äventyr och upplevelser bakom varje krök.

7.

Prova någonting nytt
Har du ätit Lammsnäckor eller Mörtbullar någon gång? Eller ridit på en rodeotjur? Om inte så är det hög tid.

8.

Levande traditioner
Runt om i världen sker en ”kulturell likriktning” där de unika skillnaderna suddas ut allt mer. Skördefesten värnar om och lyfter fram lokala traditioner, det vi erbjuder är unikt! Det är äkta, lokalt och traditionellt – i råvaror och produktionsmetoder.

9.

Öppna landskap
När du handlar lokala produkter bidrar du till att ängarna betas och åkrarna skördas. Vi trivs bäst i öppna landskap!

10.

Värde
När du räknar in ett högt näringsinnehåll, en låg miljöpåverkan, en hög kvalitet och en effekt på din hembygd som kommer även nästa generation tillgodo är lokala produkter prismässigt väl jämförbara med importerade.