Restauranger

Den goda maten från Åland

Grönsaker som fått mogna på sin växtplats, kött från välmående djur, kunniga och engagerade matlagare.  Åland har mycket att erbjuda vad gäller matupplevelser, inte minst i rikaste skördetid.

Alla restauranger som deltar i Skördefesten förbinder sig att arbeta enligt Det Åländska Köksmanifestet, fastställt av Ny Nordisk Mat Åland.

Restaurang
På toppen av Getabergen ligger Soltuna Restaurang & Café, med en hisnande utsikt över Getas skogar och det mäktiga Norrhavet. Njut av en spännande Skördefestbuffé med över 50 kalla och varma rätter och ett dignande dessertbord med allt vad du kan önska.
Restaurang
Välkommen till vackra Bastö där det lugna innanhavet möter den åländska landsbygden. Här har vi hemlagad mat på åländska råvaror med en internationell touch. Kom och njut i en mysig omgivning med personlig service och live musik.
Restaurang
I Smakbyn i Kastelholm, Sund finns allt för oss som gillar goda smaker. Smaka vår goda skördefestbuffé komponerad av Michael Björklund, baserad på lokala råvor och höstens skörd.
Restaurang
Välkommen till Furulundsgården, utsedd till bästa Skördefestrestaurang år 2014. Vi jagar och plockar bär och svamp på våra marker runtom gården och i den åländska skärgården. Våra fynd utgör sedan grunden i den populära viltmenyn, som du kan avnjuta i vår restaurang. Vår sjöfågel är känd både väster och öster om Åland.
Restaurang
De duktiga eleverna vid Ålands hotell- och restaurangskola serverar höstsoppor tillagade på årets skörd tillsammans med spännande tillbehör och hembakat bröd.
Restaurang
Här serveras Michael Björklunds berömda plåtbröd (pizza på åländska). Lite tunnare, lite godare – och dessutom avnjuter du ditt plåtbröd i en mysig miljö inspirerad av Smugglarkungen Algot Niska och hans liv.
Restaurang
I köket på Kvarter5 står köksmästare Dennis Lindqvist och hans team för en levande och variationsrik meny som tar ut svängarna med säsongerna.
Restaurang
Njut av vällagad mat i en unikt gammaldags miljö mitt i Mariehamn. I anslutning till restaurangen finns en gårdsbutik fylld av åländska produkter. Handla yoghurt, smör och ostar från Ålandsmejeriet, äppeljuice från Grannas, Amalias Limonad, Dahlmans korv och Sittkoffska Gårdens egna produkter.