Restauranger

Den goda maten från Åland

Grönsaker som fått mogna på sin växtplats, kött från välmående djur, kunniga och engagerade matlagare.  Åland har mycket att erbjuda vad gäller matupplevelser, inte minst i rikaste skördetid.

Alla restauranger som deltar i Skördefesten förbinder sig att arbeta enligt Det Åländska Köksmanifestet, fastställt av Ny Nordisk Mat Åland.

Restaurang

Soltuna

På toppen av Getabergen ligger Soltuna Restaurang & Café, med en hisnande utsikt över Getas skogar och det mäktiga Norrhavet. Njut av en spännande Skördefestbuffé med över 50 kalla och varma rätter och ett dignande dessertbord med allt vad du kan önska.

Läs mer »
Restaurang

Smakbyn

I Smakbyn i Kastelholm, Sund finns allt för oss som gillar goda smaker. Smaka vår goda skördefestbuffé komponerad av Michael Björklund, baserad på lokala råvor och höstens skörd.

Läs mer »
Restaurang

Restaurang Hjorten

De duktiga eleverna vid Ålands hotell- och restaurangskola serverar höstsoppor tillagade på årets skörd tillsammans med spännande tillbehör och hembakat bröd.

Läs mer »
Restaurang

Pub Niska

Här serveras Michael Björklunds berömda plåtbröd (pizza på åländska). Lite tunnare, lite godare – och dessutom avnjuter du ditt plåtbröd i en mysig miljö inspirerad av Smugglarkungen Algot Niska och hans liv.

Läs mer »
Restaurang

Kvarter 5

I köket på Kvarter5 står köksmästare Dennis Lindqvist och hans team för en levande och variationsrik meny som tar ut svängarna med säsongerna.

Läs mer »
Restaurang

Furulundsgården

Välkommen till Furulundsgården, utsedd till bästa Skördefestrestaurang år 2014. Vi jagar och plockar bär och svamp på våra marker runtom gården och i den åländska skärgården. Våra fynd utgör sedan grunden i den populära viltmenyn, som du kan avnjuta i vår restaurang. Vår sjöfågel är känd både väster och öster om Åland.

Läs mer »
Restaurang

Bastö Bykrog

Välkommen till vackra Bastö där det lugna innanhavet möter den åländska landsbygden. Här kan man njuta av hemlagad skärgårdsmats-buffé i en mysig omgivning med personlig service och live musik.

Läs mer »