Plåpp Åpp

Lär dig mer om livet på landet

Plåpp Åpp är vår egen åländska översättning av fenomenet pop-up. Under rubriken Plåpp Åpp hittar du tillfälliga, tidsbundna programpunkter som dyker upp lite här och där under Skördefesten.

Plåpp Åpp

4H gården – NY

På 4H gården får ni träffa våra djur och bekanta er med gården. Vi kommer att ha försäljning av saft, kaffe och äppeltårta m.m.

Läs mer »
Plåpp Åpp

Ålands Fåravelsförening

Kom och besök oss på fårgården i Jomala, där program som baggauktion och vallhundsuppvisning sker. Föreningens medlemmar står och säljer sina egna hantverksprodukter under dagen.

Läs mer »
Plåpp Åpp

Granlunda Gård – NY

Dan och Caroline visar sitt livsprojekt på Granlunda Gård i Vestansunda.
Här ges möjlighet att kika in i stallen, ridhuset och gårdshotellet som är i stallbyggnaden. Vi kommer även att ha ÅM i käpphäst!

Läs mer »
Plåpp Åpp

Jomala Församling

Skördemässa i kyrkan söndag klockan 11.00 med efterföljande skördelunch, café, aktiviteter och pyssel för alla åldrar.

Läs mer »
Plåpp Åpp

Käringsunds Viltsafari

En 45 minuter guidad rundtur i vilthägnet där du får se kron- och dovhjortar, vildsvin, strutsar och lamor. Under turen gör vi uppehåll för att locka fram djuren och ge dem mat och då får du möjlighet att se dem på riktigt nära håll.

Läs mer »
Plåpp Åpp

Mormors Gröna Hus – NY

Här vill vi bjuda dig på en stund i Mormors Gröna Hus i en lugn miljö där alla ska känna sig bekväma och välkomna. Under Skördefesten kommer att ha en meny med 3 rätter på åländska råvaror.

Läs mer »
Plåpp Åpp

Nybonds i Krogstad

Besök gårdsmuseet från slutet av 1700-talet i ursprungligt skick. Här har aldrig ens varit indraget el eller vatten. I kaféet serveras bland annat ålandspannkaka med sviskonkräm och snömos.

Läs mer »
Plåpp Åpp

Pingstförsamlingen på Åland

Pingstkyrkan bjuder in till en glädjefylld gudstjänst där vi tackar Gud för årets skörd. Barn mellan 4-12 år kan samtidigt delta i söndagsskolan. Efter gudstjänsten bjuds det på sopplunch till förmån för missionen.

Läs mer »
Plåpp Åpp

Pub Stallhagen

Pub Stallhagen ligger i anslutning till bryggeriet Stallhagen i Finström. Vår vision är att servera god och ärlig mat gjord på lokala råvaror efter säsong.

Läs mer »

Rädda Lumparns Reningsdamm- NY

Föreningen Rädda Lumparn har byggt en reningsdamm för att stoppa näringsämnena innan de hamnar i Östersjön. Projektet har genomförts av i samarbete med Storängsdikets dikeslag och Landskapets Fastighetsverk. Delfinansiering har beviljats av LEADER Åland.

Läs mer »
Plåpp Åpp

Saftstugan

Bli ett juiceproffs på nolltid! David på Saftstugan visar hur snabbt och lätt det går att göra juice av sin egen skörd.

Läs mer »
Plåpp Åpp

Södra Finströms Byalag

På Karl Ers-gården i Bjärström plåppar Södra Finströms byalag åpp med försäljning och aktiviteter för hela familjen. I vårt café kommer det finnas försäljning av soppa med smörgås samt kaffe, ålandspannkaka och äppelkaka.

Läs mer »
Plåpp Åpp

Varubodens Kockskola

Alla barn som vill pröva på att laga mat på åländska grönsaker i säsong är välkomna till Varubodens Kockskola! Kockskolan avslutas med avsmakning. Kockmössan får barnen behålla för kommande matlagning därhemma.

Läs mer »
Plåpp Åpp

Västerro

Invid en havsvik vid natursköna Herrön driver Anders Westerberg och Maria Sten-Westerberg fiskförädling och fiskrökeri i liten skala.

Läs mer »
Plåpp Åpp

Waldorf Åland

Waldorf Åland r.f. finns i det varmröda huset, en gång Björsby folkskola. Under skördehelgen ordnar vi på söndagen med café och försäljning av ekologiska produkter.

Läs mer »
Plåpp Åpp

Wätteros Gård

Välkommen att träffa getter från vår lilla getgård med egen ostproduktion. Kom och klappa tama killingar, getter, får och lamm.

Läs mer »