Plåpp Åpp

Lär dig mer om livet på landet

Plåpp Åpp är vår egen åländska översättning av fenomenet pop-up. Under rubriken Plåpp Åpp hittar du tillfälliga, tidsbundna programpunkter som dyker upp lite här och där under Skördefesten.

Plåpp Åpp
En 45 minuter guidad rundtur i vilthägnet där du får se kron- och dovhjortar, vildsvin, strutsar och lamor. Under turen gör vi uppehåll för att locka fram djuren och ge dem mat och då får du möjlighet att se dem på riktigt nära håll!
Plåpp Åpp
Välkommen till restaurang och lanthandeln Bettys i Eckerö. Möt den ljuva doften av hemlagad mat i våra ombonade lokaler. Vi vill att våra gäster ska trivas hos oss och vi erbjuder mat och upplevelser efter säsong.
Plåpp Åpp
Kom och se hur du kan ta tillvara din egen äppelskörd! David på Saftstugan visar hur snabbt och lätt det går att göra juice av sin egen fruktskörd.
Plåpp Åpp
Pub Stallhagen ligger i anslutning till bryggeriet Stallhagen i Finström. Här produceras och serveras god hantverksöl i en omgivning med stämning och trivsel.
Plåpp Åpp
Kom och spring det traditionella Skördeloppet i skog och mark på Himmyra Gård. Viktigast är inte tiden utan att man har skoj och springer i mål med ett leende på läpparna. Kom med familjen, utmana kompisarna eller arbetskollegorna.
Plåpp Åpp
Dan och Caroline visar upp sitt livsprojekt på Granlunda Gård i Vestansunda. Här ges möjlighet att kika in i stallen, ridhuset och gårdshotellet som är i stallbyggnaden. Vi kommer även att ha ÅM i käpphäst!
Plåpp Åpp
Vi Plåppar Åpp på Fårgården i Jomala, dit du är varmt välkommen under lördagen! Vi har program som vallhundsuppvisning och föreningens medlemmar säljer sina hantverksprodukter och fårkött.
Plåpp Åpp
Kom med och delta i andra upplagan av "Ålands Starkaste Bonde" tävling! De tävlande kommer att ustättas för 10 både fysiskt och psykiskt utmanande moment. Du som deltar skall gräva fram ditt sanna Fananamma och ta i som du aldrig gjort förut.
Plåpp Åpp
Skördemässa i S:t Olofs kyrka kl 11. Efter mässan serveras lunch och fika i Jomala församlingshem. Vi ordnar även pyssel och andra aktiviteter som passar hela familjen.
Plåpp Åpp
Kliv in på en gård där knappt något har ändrats sedan 1700-talet. I Nybonds gårdsmuseum bär allting med sig minnen från hundratals år – brödspadar, spinnrock, strykjärn, kaffekoppar och eldstad – allt är original från en svunnentid.
Plåpp Åpp
Västerro är ett litet paradis invid en havsvik på Herrön, nära Ålands sydligaste punkt. Här driver Anders Westerberg och Maria Sten-Westerberg fiskförädling och fiskrökeri i liten skala.
Plåpp Åpp
Här vill vi bjuda dig på en stund i Mormors Gröna Hus i en lugn miljö där alla ska känna sig bekväma och välkomna. Under Skördefesten kommer att ha en meny med 3 rätter på åländska råvaror.
Plåpp Åpp
Pingstkyrkan bjuder in till en glädjefylld gudstjänst där vi tackar Gud för årets skörd. Barn mellan 4-12 år kan samtidigt delta i söndagsskolan. Efter gudstjänsten bjuds det på sopplunch till förmån för missionen.
Plåpp Åpp
I kaféet och trädgården serverar vi supergod gatumat, fräscha drinkar och fika. Självklart är maten och de alkoholfria drinkarna tillredda enligt Emmaus returcafés klimatsmarta koncept.
Plåpp Åpp
Förälska dig i Jurmo med dess Highland Cattle djur! Den lilla ön i Ålands nordöstra skärgård väntar på dig. Kom på en rundtur med traktor och träffa de långhåriga Highland Cattle -korna och fåren som betar på Jurmo!