Resa & bo

Njut av Skördefesten dygnet runt! Sov skönt i tystnaden på landsbygden och ge dig sedan ut på äventyr bland Öppna Gårdar, Plåpp Åpp-aktiviteter och Skördefestrestauranger.

Flera av våra deltagare erbjuder nu möjlighet att bo på plats, mitt i den härliga Skördefesten.

Stalldalen

I hjärtat av Åland, med utsikt över den blänkande Säckviken, finns Stalldalen – en vacker 1930-talsbyggnad som har fått nytt liv som pensionat och plats för vila. En rogivande, lantlig miljö för en avkopplande semester eller för familjen som vill ha gott om utrymme och aktiviteter i närheten. Stallhagen ligger i mitt på Åland och med nära avstånd till många av Skördefestens Öppna Gårdar, Restauranger och Plåpp Åpp. Stalldalen erbjuder både boende i båda rum och lägenheter. I priset ingår även en härlig Ålandsfrukost – en perfekt start på ditt Skördefestande!

Herrö Stugor

Bastö Hotell och Stugby

Bastö hotell- och Stugby ligger vackert beläget på Bastö i Finströmskommun. Det lilla hotellet har 20 rum att boka. För de som vill bo lite mer avskiljt och mitt i naturen, kan vi rekommende våra stugor. Bastö deltar även i Skördefestprogrammet med sin Restaurang.

Amalia

Hos oss kan du bo i sex olika personligt inredda rum i en rofylld och lantlig miljö. Storleken på rummen varierar från 11 kvm till 18 kvm. Varje rum har två sängar och möjlighet till extrabädd finns i vissa av rummen. Frukost ingår alltid i priset. Vi har även café och i anslitning till boendet ligger Amalias Limonadfabrik som producerar högklassig åländsk limonad. Limonadfabriken deltar också i Skördefesten.

Brobacka Gästhem

Brobacka gästhem är ett gammalt, karaktäristiskt åländskt trähus vackert beläget i Björsby, Jomala kommun. Gården är omgiven av syrener och stora silverpopplar. Vi har sex stycken uthyrningsrum med två till tre bäddar och en naturskön utsikt. Vi har även ett sommarkafé och butik. Brobacka Gästhem är även med i Skördefesten och dessutom ligger det centralt på Åland vilket ger dig ypperliga möjligheter att besöka Skördefesten!

Granlunda Gårdshotell

Välkommen till ett boende i lantlig miljö på hästgården Granlunda! Vi har 6 st rum med dubbla enkelbäddar och 1 st familjerum/svit med 4 bäddar. Samtliga gästrum har egna badrum med toalett. Frukost serveras i konferensrummet med fullutrustat kök.
Övrigt boende

Du boka ditt boende via ECKERÖ LINJEN, VIKING LINE eller via ÅLAND HOTELS och andra bokningssajter. En del gästhem har ett begränsat antal rum. 

Boka en hyrbil

Hos vår samarbetsparner RUNDBERGS BIL OCH SERVICE hittar du information om bokning av hyrbil när du besöker Åland.

Lätt att ta sig till Åland

Det finns gott om avgångar och olika resealternativ dagligen från Stockholm, Helsingfors, Åbo och Tallinn att välja mellan. Båtresan genom skärgården med mat och musik kan blir en riktig upplevelse. Har du bråttom? Flyget tar bara en halvtimme.

Båtresa

Res med ECKERÖ LINJEN från Sverige
Res med VIKING LINE från Sverige 
Res med VIKING LINE från Finland
Res med TALLINK SILJA

Flygresa

Finnair  Helsingfors – Mariehamn
Åbo – Mariehamn

Åland i siffror
  • Åland består av 6757 öar och skär.
  • På Åland bor 29 214 personer varav ungefär 600 är jordbrukare.
  • Över 70 % av hela äppelproduktionen i Finland odlas på Åland och det är därför vi på Skördefesten har valt äpplet som vår symbol.

På VISIT ÅLAND hittar du mer information om resan, boendet och allt roligt du kan göra när du är på Åland.