Resa & bo

Njut av Skördefesten dygnet runt! Sov skönt i tystnaden på landsbygden och ge dig sedan ut på äventyr bland Öppna Gårdar, Plåpp Åpp-aktiviteter och Skördefestrestauranger.

Flera av våra deltagare erbjuder nu möjlighet att bo på plats, mitt i den härliga Skördefesten.

Brobacka Gästhem

Brobacka gästhem är ett gammalt, karaktäristiskt åländskt trähus vackert beläget i Björsby, Jomala kommun. Gården är omgiven av syrener och stora silverpopplar. Vi har sex stycken uthyrningsrum med två till tre bäddar och en naturskön utsikt. Vi har även ett sommarkafé och butik. Brobacka Gästhem är även med i Skördefesten och dessutom ligger det centralt på Åland vilket ger dig ypperliga möjligheter att besöka Skördefesten!

Amalia

Hos oss kan du bo i sex olika personligt inredda rum i en rofylld och lantlig miljö. Storleken på rummen varierar från 11 kvm till 18 kvm. Varje rum har två sängar och möjlighet till extrabädd finns i vissa av rummen. Frukost ingår alltid i priset. Vi har även café och i anslutning till boendet ligger Amalias Limonadfabrik som producerar högklassig åländsk limonad. Limonadfabriken deltar även i Skördefesten.

Granbergs Gästhus

Alla våra stugor och hus ligger i närheten av det idylliska gamla fiskeläget Käringsund på Eckerö som är beläget i väster – nära havet och nära naturen. Välj mellan att hyra stuga med lantlig charm, hus med högsta standard i enskilt strandläge eller dubbelrum i vårt Gästhem.

Bastö Hotell och Stugby

Bastö hotell- och Stugby ligger vackert beläget på Bastö i Finströmskommun. Det lilla hotellet har 20 rum att boka. För de som vill bo lite mer avskiljt och mitt i naturen, kan vi rekommende våra stugor. Bastö deltar även i Skördefestprogrammet med sin Restaurang.

Granlunda Gårdshotell

Välkommen till ett boende i lantlig miljö på hästgården Granlunda! Vi har 6 st rum med dubbla enkelbäddar och 1 st familjerum/svit med 4 bäddar. Samtliga gästrum har egna badrum med toalett. Frukost serveras i konferensrummet med fullutrustat kök.

Herrö Stugor

Herrö stugor erbjuder förmånligt boende på fasta Åland. Alla stugor har egen bastu som du enkelt värmer upp (elbastu). Våra stugor är traditionella stockstugor som har alla moderna bekvämligheter så som toalett, dusch och bastu. Hos oss har du möjlighet att uppleva den vackra naturen som Åland erbjuder och hitta lugn och ro långt från vardagen. I våra moderna stugor hittar du allt du behöver för en avkopplande semester på Åland.

Stalldalen

I hjärtat av Åland, med utsikt över den blänkande Säckviken, finns Stalldalen – en vacker 1930-talsbyggnad som har fått nytt liv som pensionat och plats för vila. En rogivande, lantlig miljö för en avkopplande semester eller för familjen som vill ha gott om utrymme och aktiviteter i närheten. Stallhagen ligger i mitt på Åland och med nära avstånd till många av Skördefestens Öppna Gårdar, Restauranger och Plåpp Åpp. Stalldalen erbjuder både boende i båda rum och lägenheter. I priset ingår även en härlig Ålandsfrukost – en perfekt start på ditt Skördefestande!

Skärgårdshotell Gullvivan

Hotell & Restaurang Gullvivan är beläget på en egen liten udde men ändå nära vägnätet i Ålands nordöstra skärgårdskommun Brändö. Hotellet har 31 rum, är öppet året om och har en vacker sjöutsikt från alla rum. Restaurangen med plats för 60 gäster har fullständiga rättigheter och terass. Hos oss kan ni njuta av god mat och vackra havsvyer! Alla våra rum och vår restaurang är rökfria. Vi erbjuder även olika sorters aktiviteter, mötesutrymmen, båtar att hyra med motorer som tillval, minigolf, simstrand, grillkåta, strandbastu och egen besökhamn för 10 båtar.
Övrigt boende

Du boka ditt boende via ECKERÖ LINJEN, VIKING LINE eller via ÅLAND HOTELS och andra bokningssajter. En del gästhem har ett begränsat antal rum. 

Boka en hyrbil

Hos vår samarbetsparner RUNDBERGS BIL OCH SERVICE hittar du information om bokning av hyrbil när du besöker Åland.

Lätt att ta sig till Åland

Det finns gott om avgångar och olika resealternativ dagligen från Stockholm, Helsingfors, Åbo och Tallinn att välja mellan. Båtresan genom skärgården med mat och musik kan blir en riktig upplevelse. Har du bråttom? Flyget tar bara en halvtimme.

Båtresa

Res med ECKERÖ LINJEN från Sverige
Res med VIKING LINE från Sverige 
Res med VIKING LINE från Finland
Res med TALLINK SILJA

Flygresa

Finnair  Helsingfors – Mariehamn
Åbo – Mariehamn

Åland i siffror
  • Åland består av 6757 öar och skär.
  • På Åland bor 29 214 personer varav ungefär 600 är jordbrukare.
  • Över 70 % av hela äppelproduktionen i Finland odlas på Åland och det är därför vi på Skördefesten har valt äpplet som vår symbol.

På VISIT ÅLAND hittar du mer information om resan, boendet och allt roligt du kan göra när du är på Åland.