Välkommen till en förnyad hemsida och en helt ny grafisk profil för Skördefesten på Åland. Här berättar vi hur arbetet med den nya visuella identiteten har gått till.

Det är som synes inte bara Skördefestens hemsida som har genomgått en omfattande uppdatering, med nya funktioner och innehåll – hela den grafiska profilen är omarbetad. Skördefesten har fått en ny logotyp, en uppdaterad färgskala och därmed en helt ny visuell identitet.
– Skördefesten fyllde 20 år i fjol och har växt enormt sedan starten. Det var dags för en modernisering och grundtanken var att lyfta fram äpplet ännu tydligare. Med årets nyplanteringar räknar vi med att över 80 procent av den inhemska äppelskörden produceras på Åland. Det är något vi ska vara väldigt stolta över, säger Liz Mattsson, verksamhetsledare i föreningen Skördefestens Vänner.
– Vi ville också att logotypen skulle hänga ihop bättre med äpplena som fungerar som vägvisare under Skördefesten och det har vi uppnått nu.

Den grafiska profilen är framtagen av Annika Zetterqvist och April Kommunikation.
– Skördefesten har utvecklats enormt på 20 år, och har också sporrat utvecklingen av hela den åländska landsbygden. För 20 år sedan var Skördefesten lite av en marknad, idag har den växt till ett av Ålands allra största evenemang. Vi ser stora nysatsningar och generationsskiften på landsbygden, åländska mathantverkare vinner priser i mattävlingar ... Grundvärdena finns kvar, men allt det här moderna, nyskapande, växande, det ville vi visa i den nya logotypen och i den grafiska profilen, säger Annika.

Skördefestens Vänner med Liz Mattsson i spetsen är mycket nöjda med evenemangets nya profil.
– Vi älskar den. Äpplet har fått den centrala plats det ska ha och utseendet känns modernt och fräscht. Nu går vi kommande 20 år till mötes!

Fler nyheter

Handla, vinn och stöd landsbygden

Passlotten heter Skördefestens nya härliga kombination av Skördefestpass, exklusiva erbjudanden och lotteri. Passlotten är späckad med vinstchanser och med massor av fina Skördefesterbjudanden från våra deltagare och sponsorer. Passlotten kan köpas från och med 15 augusti!

Läs mer »

Utan vänner – ingen fest

Sponsorerna är Skördefestens själva ryggrad och otroligt viktiga för att föreningen Skördefestens Vänner år efter år ska kunna arrangera ett välfyllt och engagerande evenemang. Med innovativa samarbeten kryddar de festen på så många olika sätt.

Läs mer »

Woka loss med Varuboden

För Varuboden på Åland är närproducerat en del av vardagen och även i år anlitar man Ålands lokalmatskämpe nummer ett, Harriet Strandvik, för att locka barnen till matlagning under Skördefesten.

Läs mer »

Pris för matturism till Skördefesten

I början av september fick Skördefesten på Åland ta emot ett pris för “Betydande turisminsats inom matturism” inom ramen för Hungry of Finland, Finlands strategi för utveckling av matturismen. På plats för att ta emot priset i stadshuset i Helsingfors var Visit Ålands Camilla Sommarström och Skördefestens verksamhetsledare Liz Mattsson.

Läs mer »