Du vet väl att alla Skördefestrestauranger arbetar enligt det åländska köksmanifestet. Här kan du läsa mer om vad det innebär!

  1. Vi värnar om Ålands viliga (= rejäla) mat.
  2. Vår meny skiftar enligt säsong.
  3. Vi förädlar de unika smakerna från Ålands klimat, landskap och vatten.
  4. Vi väljer åländskt eftersom lokala grödor får mogna på plats vilket gör dem mer näringsrika och dessutom godare.
  5. Vi ökar kännedomen om den åländska maten och berättar historien kring den.
  6. Vi tar hänsyn till en hållbar produktion så att du kan äta med gott samvete.
  7. Vi söker nya sammanhang för traditionella åländska livsmedel.
  8. Vi vill förena de åländska smakerna med impulser utifrån.
  9. Vi äter och njuter av lokala smaker och stöder samtidigt vår åländska hembygd.
  10. Vi bygger broar mellan producenter, matlagare och konsumenter på MatÅland.


LÄS MER

Fler nyheter

dans på mattas loge

Livat på landet även på kvällen

Du vet väl att Skördefesten pågår långt efter att mörkret faller? Flera av våra deltagare bjuder upp till dans med levande musik så packa med dansskorna i bakluckan och slå klackarna i taket till kvälls!

Läs mer »

Handla lokalt i torkans tider

Sommaren 2018 har varit den torraste sedan 1955, och Åland har fått minst regn i hela Finland. Situationen för våra lantbrukare är allvarlig och det är i år extra viktigt att fira Skördefest och stödja din lokala bonde.

Läs mer »

Besök Skördefesten med buss

Har du ingen bil men ändå vill besöka Skördefesten? Här erbjuder Williams Buss dig ett bra alternativ. Både för gäster utifrån Åland och lokalbefolkning. Vi besöker Drygsböle Gård i Hammarland, Karl Ers och Marskogens Lamm i Svartsmara samt Bolstaholms Gård i Geta.

Läs mer »

Handla, vinn och stöd landsbygden

Passlotten heter Skördefestens nya härliga kombination av Skördefestpass, exklusiva erbjudanden och lotteri. Passlotten är späckad med vinstchanser och med massor av fina Skördefesterbjudanden från våra deltagare och sponsorer. Passlotten kan köpas från och med 15 augusti!

Läs mer »

Skördefesten i nya kläder

Välkommen till en förnyad hemsida och en helt ny grafisk profil för Skördefesten på Åland. Här berättar vi hur arbetet med den nya visuella identiteten har gått till.

Läs mer »

Utan vänner – ingen fest

Sponsorerna är Skördefestens själva ryggrad och otroligt viktiga för att föreningen Skördefestens Vänner år efter år ska kunna arrangera ett välfyllt och engagerande evenemang. Med innovativa samarbeten kryddar de festen på så många olika sätt.

Läs mer »

Woka loss med Varuboden

För Varuboden på Åland är närproducerat en del av vardagen och även i år anlitar man Ålands lokalmatskämpe nummer ett, Harriet Strandvik, för att locka barnen till matlagning under Skördefesten.

Läs mer »